Pár informací

19.03.2014 10:56

Nejčastější otázky k akci "Šeková knížka plná slev"

Pokud jste vlastníci vozu ŠKODA Felicia, Fabia, Octavia, Roomster nebo Superb, jehož stáří je čtyři a více let, je pro vás připravena akce "Šeková knížka plná slev". V rámci této akce naleznete v nabídce cenově zvýhodněné náhradní díly, příslušenství a servisní služby, které zaručí vaši bezpečnou jízdu. U autorizovaného servisního partnera totiž máte jistotu, že používá ŠKODA Originální díly a výrobcem předepsané technologické postupy – dobré vlastnosti vašeho vozu tak zůstanou zachovány. Níže naleznete odpovědi na nejčastější dotazy týkající se akce.

 

Nejčastější otázky k akci "Kontrola ojetého vozu zdarma"

Kupujete si ojetý vůz? Nabízíme vám jedinečnou příležitost nechat si ho ZDARMA zkontrolovat u některého z participujících autorizovaných servisních partnerů ŠKODA. V případě využití nabídky vám servisní partner ŠKODA předá vyplněný formulář a zjistíte tak, v jaké kondici se Váš vůz nachází.

 

Dokonalý výhled pro vaši bezpečnost

Funkční stírací lišty zajišťují za nepříznivého počasí dobrý výhled z vozu, a umožňují tak bezpečnou jízdu. Máme pro vás několik rad, jakým způsobem můžete prodloužit životnost stíracích lišt na svém voze, a tím zajistit jejich správnou funkčnost.

 

Jak postupovat v případě rozbitého čelního skla

Nabízíme vám radu, jak postupovat a na co se připravit, jestliže máte poškozené čelní sklo. Doporučujeme vám vyřešit celou záležitost co nejrychleji, protože jízda s poškozeným čelním sklem je nejen v rozporu s vyhláškou o silničním provozu, ale především riskantní a nebezpečná. Nevyplatí se zbytečně riskovat a platit navíc, když je zde možnost vyřídit výměnu čelního skla snadno, rychle a v určitých případech i zdarma.

 

Užitečné informace o brzdové kapalině

Chtěli byste se dozvědět užitečné informace o brzdové kapalině? O tom, proč je třeba dbát na její pravidelnou výměnu? V následujícím příspěvku vám přinášíme další tipy a rady, které by vás mohly opravdu zajímat.

 

Proč se vyplatí nechat si otestovat tlumiče?

Řidiči by neměli podceňovat pravidelnou prohlídku svých tlumičů. Tlumiče pérování se opotřebovávají postupně, a jejich postupné snižování funkčnosti tak bývá nedostatečně vnímáno. Proto je důležitá pravidelná kontrola tlumičů. Tento úkon vám může ušetřit značné náklady a přispět také ke zvýšení vaší bezpečnosti na silnicích. V neposlední řadě vám nové tlumiče pérování značně zpříjemní jízdu vaším vozem.
 

Jak vybrat tu správnou žárovku

Chtěli byste se dozvědět, jaké typy žárovek se mohou používat, jak je to s jejich životností a homologací, a v neposlední řadě s výměnou žárovek? Přinášíme vám zajímavé tipy a rady, které pro vás mohou být užitečné v nepříjemné situaci, když vám u světlometu praskne žárovka.
 

Vyplatí se vašemu ojetému vozu péče v autorizovaném servisu?

Nyní mohou majitelé vozů ŠKODA výrazně ušetřit se šekovou knížkou. Stejně jako každé auto i jeho jednotlivé díly mají svou omezenou životnost. Proto nečekejte, až vám problémy s autem přerostou přes hlavu, a nechte si své vozidlo odborně prohlédnout. Několik drobných oprav provedených ihned Vám může v budoucnu ušetřit i desetitisíce korun.

  

Význam péče o akumulátor

Technická vyspělost dnešních automobilů je základem vysokého uživatelského komfortu pro řidiče. S tím úzce souvisí také kvalita použitého akumulátoru, na který jsou kladeny vysoké nároky z hlediska životnosti a stabilních vlastností i za extrémních klimatických podmínek.

 

ŠKODA Originální tlumiče výfuku s prodlouženou zárukou na 4 roky

I když zákon předepisuje výrobcům poskytovat záruku na náhradní díly pouze v délce 2 let, ŠKODA AUTO nabízí v případě svých ŠKODA Originálních tlumičů výfuku hned 4letou záruční dobu. Delší záruka je jednoznačným argumentem a současně důkazem o vysoké kvalitě originálního dílu.

 

Kvalita ozubeného řemene má svůj význam!

Důležitým dílem v srdci moderního motoru jsou ozubené řemeny, které slouží v rozvodovém mechanizmu k pohonu vačkového hřídele. Tyto řemeny musí splňovat řadu parametrů, mezi které patří např. minimální prodloužení řemene při dlouhodobém zatížení, bezúdržbový provoz a bezchybná funkce po celou dobu své životnosti. Součástí rozvodového mechanismu jsou tzv.  napínací kladky,  které mají za úkol správné napnutí ozubeného řemene.