Blog

Pár informací

19.03.2014 10:56

Nejčastější otázky k akci "Šeková knížka plná slev"

Pokud jste vlastníci vozu ŠKODA Felicia, Fabia, Octavia, Roomster nebo Superb, jehož stáří je čtyři a více let, je pro vás připravena akce "Šeková knížka plná slev". V rámci této akce naleznete v nabídce cenově zvýhodněné náhradní díly, příslušenství a servisní služby, které zaručí vaši bezpečnou jízdu. U autorizovaného servisního partnera totiž máte jistotu, že používá ŠKODA Originální díly a výrobcem předepsané technologické postupy – dobré vlastnosti vašeho vozu tak zůstanou zachovány. Níže naleznete odpovědi na nejčastější dotazy týkající se akce.

 

Nejčastější otázky k akci "Kontrola ojetého vozu zdarma"

Kupujete si ojetý vůz? Nabízíme vám jedinečnou příležitost nechat si ho ZDARMA zkontrolovat u některého z participujících autorizovaných servisních partnerů ŠKODA. V případě využití nabídky vám servisní partner ŠKODA předá vyplněný formulář a zjistíte tak, v jaké kondici se Váš vůz nachází.

 

Dokonalý výhled pro vaši bezpečnost

Funkční stírací lišty zajišťují za nepříznivého počasí dobrý výhled z vozu, a umožňují tak bezpečnou jízdu. Máme pro vás několik rad, jakým způsobem můžete prodloužit životnost stíracích lišt na svém voze, a tím zajistit jejich správnou funkčnost.

 

Jak postupovat v případě rozbitého čelního skla

Nabízíme vám radu, jak postupovat a na co se připravit, jestliže máte poškozené čelní sklo. Doporučujeme vám vyřešit celou záležitost co nejrychleji, protože jízda s poškozeným čelním sklem je nejen v rozporu s vyhláškou o silničním provozu, ale především riskantní a nebezpečná. Nevyplatí se zbytečně riskovat a platit navíc, když je zde možnost vyřídit výměnu čelního skla snadno, rychle a v určitých případech i zdarma.

 

Užitečné informace o brzdové kapalině

Chtěli byste se dozvědět užitečné informace o brzdové kapalině? O tom, proč je třeba dbát na její pravidelnou výměnu? V následujícím příspěvku vám přinášíme další tipy a rady, které by vás mohly opravdu zajímat.

 

Proč se vyplatí nechat si otestovat tlumiče?

Řidiči by neměli podceňovat pravidelnou prohlídku svých tlumičů. Tlumiče pérování se opotřebovávají postupně, a jejich postupné snižování funkčnosti tak bývá nedostatečně vnímáno. Proto je důležitá pravidelná kontrola tlumičů. Tento úkon vám může ušetřit značné náklady a přispět také ke zvýšení vaší bezpečnosti na silnicích. V neposlední řadě vám nové tlumiče pérování značně zpříjemní jízdu vaším vozem.
 

Jak vybrat tu správnou žárovku

Chtěli byste se dozvědět, jaké typy žárovek se mohou používat, jak je to s jejich životností a homologací, a v neposlední řadě s výměnou žárovek? Přinášíme vám zajímavé tipy a rady, které pro vás mohou být užitečné v nepříjemné situaci, když vám u světlometu praskne žárovka.
 

Vyplatí se vašemu ojetému vozu péče v autorizovaném servisu?

Nyní mohou majitelé vozů ŠKODA výrazně ušetřit se šekovou knížkou. Stejně jako každé auto i jeho jednotlivé díly mají svou omezenou životnost. Proto nečekejte, až vám problémy s autem přerostou přes hlavu, a nechte si své vozidlo odborně prohlédnout. Několik drobných oprav provedených ihned Vám může v budoucnu ušetřit i desetitisíce korun.

  

Význam péče o akumulátor

Technická vyspělost dnešních automobilů je základem vysokého uživatelského komfortu pro řidiče. S tím úzce souvisí také kvalita použitého akumulátoru, na který jsou kladeny vysoké nároky z hlediska životnosti a stabilních vlastností i za extrémních klimatických podmínek.

 

ŠKODA Originální tlumiče výfuku s prodlouženou zárukou na 4 roky

I když zákon předepisuje výrobcům poskytovat záruku na náhradní díly pouze v délce 2 let, ŠKODA AUTO nabízí v případě svých ŠKODA Originálních tlumičů výfuku hned 4letou záruční dobu. Delší záruka je jednoznačným argumentem a současně důkazem o vysoké kvalitě originálního dílu.

 

Kvalita ozubeného řemene má svůj význam!

Důležitým dílem v srdci moderního motoru jsou ozubené řemeny, které slouží v rozvodovém mechanizmu k pohonu vačkového hřídele. Tyto řemeny musí splňovat řadu parametrů, mezi které patří např. minimální prodloužení řemene při dlouhodobém zatížení, bezúdržbový provoz a bezchybná funkce po celou dobu své životnosti. Součástí rozvodového mechanismu jsou tzv.  napínací kladky,  které mají za úkol správné napnutí ozubeného řemene. 

 

 

fabia

05.03.2014 11:26

Obrázek

Kompletní individuální přestavba Škody Fabia 1,2 HTP na monstrum v podobě malého a nenápadného prcka s motorem 1,8T a výkonem 260koní a 400Nm. Motor 1,2HTP asi netřeba představovat. Ideální lehká pohonná jednotka pro městský provoz a pro nenáročného uživatele. No ale, co když je člověk náročný a už ne úživatel, ale řidič? I auto jako Škoda Fabia toho v tomto směru může hodně nabídnout!! Vzhledem k lehkosti auta a dobrému podvozku je to ideální základ pro stavbu rychlého HotHatche.

Při rozhodování jakou pohonnou jednotku použít bylo celkem jasno. Motor 1,9TDI je poměrně těžký, při úpravě na vyšší výkon razantně ztrácí rozsah využitelných otáček a je dosti „gumový“. Kvůli malému rozsahu využitelných otáček by se musela dát i šestistupňová převodovka a to jsou další kila navíc na přední nápravě auta, které je až extrémnně citlivé na rozložení hmotnosti. Proto padla volba na motor 1,8T s pětistupňovou krátkou převodovkou (vmax 240km/h), což je jako komplet podstatně lehčí a možnosti ladění motoru na vyšší výkon jsou defakto neomezené.

Dárcem motoru byla Škoda Octavia RS 1,8T 132kW, převodovka byla použita ze slabšího motoru se 110ti kilowaty. Díky sdílení platforem bylo možné použít koncernové držáky motoru i převodovky a jediná úprava pro usazení spočívala ve vyrobení poloos na míru. Po předělání elektriky se mohlo přistoupit k prvnímu startu. Nerad bych, aby to vyznělo jako nějaká lehká plug&play úprava, to rozhodně ne. Muselo se upravit spoustu věcí, jen namátkou třeba vedení stlačeného vzduchu, vody a dalších.

Škoda zveřejnila podrobnosti k Octavii CNG

05.03.2014 11:26

Škoda Octavia G-TEC (2014). Karoserie je zcela totožná s benzínovými nebo naftovými verzemi.

Škoda bude mít v nabídce druhý model s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG). Po nepříliš prodávaném citigo se od května do autosalonů dostane nejprodávanější model Škody, tj. octavia. Verze na CNG se pod názvem G-Tec bude nabízet jak pro kombi, tak pro liftback.

 

Dle očekávání plynová octavia sdílí techniku s podobně koncipovaným golfem. Na rozdíl od něj se ale bude nabízet ve dvou karosářských verzích, německého sourozence v CNG verzi koupíte jen jako kombi. Nová Octavia G-Tec je vybavena přeplňovaným zážehovým motorem 1,4 TSI o výkonu 81 kW (110 k).

Motor umí využít jak zemní plyn (CNG je zkratka pro Compressed Natural Gas), tak klasický benzin. Standardem verze G-Tec je nepříliš oblíbený systém start-stop a rekuperace brzdné energie. Motor 1,4 TSI v tomto provedení splňuje emisní normu EU 6, která vstoupí v platnost v září letošního roku.

Plynová octavia dojede čistě na CNG 410 km na jedno natankování, z nádrže se každých 100 km odčerpá 5,4 m3(3,5 kg) zemního plynu. Při provozu na benzin činí dojezd 920 km, takže prostým součtem dojdeme k celkovému dojezdu 1330 km.

Škoda Rapid Spaceback

05.03.2014 11:05

obrázek [600 x 314]

Škoda nám již několikrát dokázala, kdo je na českém trhu lídrem. Rapid s novou karosářskou variantou skvěle vychytal většinu nedostatků liftbacku a přidává i něco navíc.

 
ŠKODA RAPID SPACEBACK vychází z klasického liftbacku, který automobilka na český trh uvedla loni na podzim. V souvislosti s upravením karoserie od sloupku B dozadu přišla o dlouhý zadní převis, což se podepsalo na celkovém zkrácení vozu. Spaceback je s délkou 4304 milimetrů o 179 milimetrů kratší, ostatní rozměry včetně rozvoru náprav zůstaly zachovány. Novinka se může směle měřit s kompaktními hatchbacky konkurenčních značek včetně VOLKSKWAGENU GOLF, korunovaného lídra segmentu.

Škoda Rapid Monte Carlo

05.03.2014 11:02

Škoda Rapid Monte Carlo: Sportovní styl a motory od 55 do 90 kW

Po vzoru Fabie Monte Carlo přichází sportovní paket i pro modelovou řadu Rapid. Dostupný bude s kratší karoserií Spaceback.

 
Specialitou  verze Monte Carlo bude černý rámeček masky chladiče, široký černý otvor pro přístup vzduchu s voštinovou strukturou mřížky a černé hlavní a mlhové světlomety. Na bocích odlišují Rapid Spaceback Monte Carlo prahové nástavce v černé barvě. Vzadu najdeme imitaci difuzoru, litá kola budou na výběr s průměrem 16 a 17 palců.
 
 

Škoda Citigo Monte Carlo

05.03.2014 10:55

 Škoda Citigo Monte Carlo: Černá maska a větší kola

Edice Monte Carlo automobilky Škoda dohnala i nejmenší model Citigo. Vůz se právě představuje na ženevském autosalonu.

Škoda citigo Škoda Citigo Monte Carlo je od ostatních verzí rozeznatelná na první pohled. Základem jsou paprsková litá kola Auriga o průměru 15“, na přání lze pořídit o palec větší v provedení Serpens. Stejně jako citigo sport sedí i Monte Carlo o 15 milimetrů blíže k vozovce a dynamičtější vzhled navozují černé díly karoserie, nový splitter předního nárazníku či malý zadní difuzor. V nabídce barev karoserie však Škodovka nastolila jasná pravidla. Citigo Monte Carlo budete moci pořídit s odstíny červená Tornado, bílá Candy, stříbrná Brilliant a černá Deep.

Ško

 

Škoda Yeti Monte Carlo

05.03.2014 10:52

Škoda Yeti Monte Carlo: Sportovní edice také pro české SUV

Rodina Škoda Monte Carlo zahrnuje také nedávno modernizované SUV Yeti. Vůz nabídne sportovnější vzhled a šest pohonných jednotek.
 
Společně s dalšími modely Monte Carlo se nedávno modernizovaný Yeti představil na právě probíhajícím ženevském autosalonu. Na první pohled zaujme především kontrast černých vnějších dílů  a rudého laku karoserie, pozadu nejsou ani standardně dodávaná litá 17“ kola. Jediným lakem však nabídka nekončí. Monte Carlo bude dále dostupné s odstíny černá Magic, bílá Candy, bílá Laser, bílá Moon, šedá Metal a stříbrná Brilliant.

První zpráva

19.02.2014 11:09

Dnes byl spuštěn náš nový blog. Prosím sledujte jej, budeme se snažit přinášet vždy aktuální informace.

Anketa

Líbí se vám vozy škoda?

ANO (2)

67%

NE (1)

33%

Celkový počet hlasů: 3